Tractament d’aigües en sistemes de cogeneració

El creixement de l’ús de sistemes de cogeneració en el panorama industrial ha portat a Adiquímica a desenvolupar una gamma específica de productes i serveis pel tractament de l’aigua d’aquest tipus d’instal·lacions.

La complexitat del disseny i dels materials de construcció i els requeriments dels diferents fabricants dels motors ens han portat a dissenyar una línia operativa altament especialitzada amb els productes de manteniment, neteja química, passivants i agents biocides que permeten mantenir els circuits en condicions òptimes de treball alhora que maximitzen el seu temps de vida útil.

Tratamiento-del-agua-en-motores-de-cogeneración

Productes específics per a una òptima conservació dels circuits de motors de cogeneració

La gamma de productes desenvolupats per a motors de cogeneració té en compte el tipus de metalls empleats en la construcció dels circuits d’aigua d’un sistema d’aquestes característiques i els requeriments de qualitat de l’aigua exigits pels diferents fabricants de motors de cogeneració pel que fa al seu tractament.

Adiquímica disposa de formulats que inclouen principis actius anticorrosius altament eficaços per protegir diferents tipus de metal·lúrgies i principis actius biocides que asseguren l’absència de microorganismes que poden donar lloc, a causa de la generació de subproductes del seu metabolisme, al desenvolupament de fenòmens de corrosió dels circuits.

Dosificació i control exhaustiu dels tractaments implementats

Amb la finalitat de monitorar els paràmetres més representatius dels circuits, Adiquímica posa a la seva disposició un programari de gestió pel monitoratge de la qualitat de l’aigua dels seus circuits i equips per la dosificació de productes específics per a motors de cogeneració. Gràcies al seu ús mantindrà en condicions òptimes de conservació els materials del circuit i els rendiments d’operació.

Tratamiento del agua en motores de cogeneración

Equips disponibles

Bombes dosificadores

Elements imprescindibles en la implementació de qualsevol tractament químic. La seva construcció depèn del tipus de fluid a tractar i dels paràmetres operatius (cabal i contrapressió). Les bombes dosificadores poden ser governades pels equips de la gamma Adiconline i Adicontrol per la integració en les lleis de control definides per la implementació de tractaments.

Software disponibles

Adic

Adic és una aplicació dissenyada per facilitar la realització del seguiment i control dels paràmetres principals d’operació d’una instal·lació. Disposa d’una base de dades on s’emmagatzema totes les anàlisis elaborades i ofereix eines gràfiques que permeten analitzar l’evolució, al llarg del temps, dels paràmetres mesurats, així com predir tendències.

També inclou una potent base de coneixement —generada a partir de l’experiència acumulada per Adiquímica en el sector del tractament de l’aigua— que, depenent del resultat de les anàlisis que s’hagin fet, suggereix automàticament accions correctores quan es requereixi.

Opcionalment, es distribueix amb:

 • Adicheck: Aplicació per la gestió de les revisions realitzades als elements d’una instal·lació (equips, bombes, filtres…), que permet generar i mantenir un registre digitalitzat del seu funcionament.
 • Adicontrol: Aplicació pel monitoratge i control remot dels equips d’una instal·lació.

Adic-ionic

Adic-ionic és una eina informàtica potent que combina un algoritme de resolució del sistema d’equacions que descriu els equilibris químics i iònics en un tipus d’aigua determinada i un sistema expert que recull l’experiència d’Adiquímica en el sector del tractament de l’aigua. L’aplicació té com a objectiu recomanar, en circuits de refrigeració industrial, el(s) producte(s) i la dosis més adient per inhibir la formació d’incrustacions de sals poc solubles en el sistema, controlar els fenòmens de corrosió en les línies de circulació d’aigua i evitar el desenvolupament de poblacions microbianes en zones de risc.

Adic-ionic simula el comportament d’un determinat tipus d’aigua en un circuit de refredament evaporatiu, i així prediu el risc d’incrustació de sals poc solubles presents en el sistema. D’aquesta manera, a partir d’un càlcul iteratiu, Adic-ionic permet determinar el factor de concentració òptim d’operació per tal de minimitzar el consum d’aigua d’aportació en la instal·lació i mantenir alhora els índexs de sobresaturació por sota dels límits màxims admissibles. D’aquesta mateixa manera, i en funció del tipus de metall més restrictiu present en el circuit, Adic-ionic també contempla la presència d’espècies amb efecte corrosiu en el càlcul del factor de concentració òptim de treball.

Garantía de qualitat

Bureau Veritas ISO 9001, 14001, 45001

Explica’ns el teu cas

Els nostres experts dissenyaran un tractament a mida per la teva instal·lació

  He llegit i accepto la política de privacitat del lloc

   

  També et pot interessar

  Contáctanos

  Contacta