Tractament d’aigües en plantes i centrals elèctriques

En l’àmbit de l’enginyeria les diferències que presenten les plantes productores d’energia, així com les particularitats dels seus dissenys i l’elecció dels materials, fa que cada planta sigui diferent i requereixi d’un estudi exhaustiu.

Pel bon funcionament de les instal·lacions de refrigeració i generació de vapor en centrals productores d’energia elèctrica, Adiquímica ha desenvolupat una línia de negoci amb entitat pròpia, on el departament R+D+i i el departament tècnic-comercial treballen colze amb colze per a desenvolupar, definir, formular i implementar el tractament òptim de l’aigua en cada circuit.

El nostre objectiu és assegurar l’absència de fenòmens d’oxidació metàl·lica en les línies de circulació d’aigua, evitar la deposició de sals incrustants i òxids metàl·lics en les superfícies de transferència de calor i mantenir en tots els punts del circuit els valors recomanats per cada paràmetre crític que s’hagi contemplat.

Tratamiento del agua en plantas y centrales eléctricas

Productes específics per plantes productores d’energia

Els cabals d’aigua elevats que presenten les instal·lacions de refrigeració i generació de vapor en les centrals productores d’energia elèctrica, així com la limitació en l’ús de certs principis actius, ens han portat al desenvolupament d’una gamma de productes específica per aquest tipus de instal·lacions.

Els nostres formulats inclouen elements actius alcalinitzants i reductors d’oxigen per a cicles d’aigua-vapor i productes antiincrustants, anticorrosius i agents biocides per circuits de refrigeració.

Equips i software per a un control exhaustiu dels tractaments d’aigua en plantes i centrals elèctriques

Les necessitats pel que fa a la seguretat i control en la implementació d’un tractament químic en una central productora d’energia elèctrica requereixen el disseny i la instal·lació d’un software concret, així com uns equips específics completament personalitzables.

Gràcies al nostre coneixement i a la nostra àmplia experiència hem dissenyat equips i programaris que s’adapten a les necessitats específiques de cada planta. Aquests recursos es basen en tecnologia pròpia i permeten el control de la implementació del tractament i el seu monitoratge (remot) per una major capacitat de resposta en cas de desviació respecte als valors d’operació recomanats.

Tratamiento del agua en plantas y centrales eléctricas

Software disponibles

Adic

Adic és una aplicació dissenyada per facilitar la realització del seguiment i control dels paràmetres principals d’operació d’una instal·lació. Disposa d’una base de dades on s’emmagatzemen totes les anàlisis elaborades, també ofereix eines gràfiques que permeten analitzar l’evolució, al llarg del temps, dels paràmetres mesurats, així com predir tendències.

A més, inclou una potent base de coneixement —generada a partir de l’experiència acumulada per Adiquímica en el sector del tractament de l’aigua— que, en funció dels resultats de les anàlisis que s’hagin fet, suggereix automàticament accions correctores quan es requereixi.

Opcionalment, es distribueix amb:

 • Adicheck: Aplicació per la gestió de les revisions realitzades als elements d’una instal·lació (equips, bombes, filtres…), que permet generar i mantenir un registre digitalitzat del seu funcionament.
 • Adicontrol: Aplicació pel monitoratge i el control remot dels equips d’una instal·lació.

Adic-ionic

Adic-ionic és una eina informàtica potent que combina un algoritme de resolució del sistema d’equacions que descriu els equilibris químics i iònics en un tipus d’aigua determinat i un sistema expert que recull l’experiència d’Adiquímica en el sector del tractament de l’aigua. L’aplicació té com a objectiu recomanar, en circuits de refrigeració industrial, el(s) producte(s) i la dosi més adient per inhibir la formació d’incrustacions de sals poc solubles en el sistema, controlar els fenòmens de corrosió en les línies de circulació d’aigua i evitar el desenvolupament de poblacions microbianes en zones de risc.

Adic-ionic simula el comportament d’un determinat tipus d’aigua en un circuit de refredament evaporatiu i així prediu el risc d’incrustació de sals poc solubles presents en el sistema. D’aquesta manera, a partir d’un càlcul iteratiu, Adic-ionic permet determinar el factor de concentració òptim d’operació tal que minimitzi el consum d’aigua d’aportació en la instal·lació mantenint els índexs de sobresaturació por sota dels límits màxims admissibles. D’aquesta manera, i en funció del tipus de metall més restrictiu present en el circuit, Adic-ionic també contempla la presència d’espècies amb efecte corrosiu en el càlcul del factor de concentració òptim de treball.

Equips disponibles

Adiconline FQ

Solució completa pel mesurament, control i registre dels paràmetres principals operacionals en circuits de refrigeració industrials. L’equip és personalitzable segons les necessitats i característiques de cada cas en concret, i, opcionalment, pot integrar un mòdul d’adquisició de dades (Adicontrol Web) per la consulta remota de l’estat de la instal·lació a través d’internet i en temps real.

Adiconline 1352M

Equip pel mesurament i el control de la concentració del biocida no oxidant Adiclene 1352-M en circuits de refrigeració. L’equip, basat en tecnologia pròpia, es personalitzable i permet la seva adaptació a les necessitats i característiques del(s) circuit(s) en concret. Adiconline 1352-M incorpora un mòdul Data-logger que permet el registre diari de biocida en la instal·lació segons el que estableix el Reial Decret 865/2003.

Adicontrol

Equip de control, gestió i supervisió expert en la implementació d’un tractament químic en una determinada instal·lació. Adicontrol permet la connexió amb controladors locals dels paràmetres principals operatius d’un circuit de refrigeració o generació de vapor (pH, conductivitat, clor lliure, potencial redox i nivell de principi actiu antiincrustant) i la seva integració en un mòdul de gestió governat per l’aplicatiu ADIC que actua com a sistema supervisor del tractament, el qual genera gràfics de tendència, calcula les desviacions i conté indicadors claus de procés (KPI) a fi d’efectuar les accions correctores adients pel redireccionament del tractament en cas corresponent.

Bombes dosificadores

Elements imprescindibles en la implementació de qualsevol tractament químic. La seva construcció depèn del tipus de fluid a tractar i dels paràmetres operatius (cabdal i contrapressió). Les bombes dosificadores poden ser governades pels equips de la gamma Adiconline i Adicontrol per la integració en les lleis de control definides per la implementació de tractaments.

Garantia de qualitat

Bureau Veritas ISO 9001, 14001, 45001

Explica’ns el teu cas

Els nostres experts dissenyaran un tractament a mida per la teva instal·lació

  He llegit i accepto la política de privacitat del lloc

   

  També et pot interessar

  Contáctanos

  Contacta