Tractament d’aigües en la indústria del plàstic i derivats

Des d’Adiquímica treballem amb multitud de clients del sector plàstic, els quals ens han anat comunicant les seves necessitats pel tractament d’aigües de les seves instal·lacions. Això ens ha permès assolir un alt nivell d’especialització en el tractament d’aigües a la indústria del plàstic i els seus derivats.

A la indústria plàstica, englobem totes aquelles empreses que es dediquen a l’elaboració de productes plàstics a partir de la transformació de matèries primeres d’origen petroquímic. Els processos més habituals són de modelatge per injecció i bufat, o modelat per extrusió i bufat.

Tratamiento de aguas industria plastica y derivados

Servies personalitzats per a circuits de refrigeració

És habitual que les diferents indústries tinguin sistemes de refrigeració amb aigua o sense. En el cas de la refrigeració amb aigua, se solen utilitzar les torres de refrigeració. Per aquestes instal·lacions, ens distingim pels següents camps d’actuació:

 • Seguiment i avaluació dels paràmetres d’operació del circuit.
 • Control analític complet, que compleix el nou R.D. 487/2022.
 • Subministrament de productes químics.
 • Control de corrosió basat en MPYs segons metal·lúrgia.
 • Millores 4.0 amb equip de control online i telemetria de la gamma ADICONTROL.
 • Optimització dels cicles de treball mitjançant la nostra aplicació AdicIonic que permet operar minimitzant el risc d’incrustacions i biofouling.
 • Neteja i desinfecció del circuit.
 • Seguiment analític amb la nostra aplicació ADIC per a l’avaluació de paràmetres analítics. ADICDATA
Servicios personalizados circuitos refrigeracion

Disseny de tractaments en circuits tancats

Dins del tractament d’aigües en la indústria plàstica i derivats, pren especial importància el tractament de circuits tancats. Aquestes instal·lacions solen representar “la sang” d’aquestes empreses, la qual circula a través de grans circuits tancats i de multitud de mànegues de motlle.

A causa del caràcter multimetall de les instal·lacions, sobretot en plantes amb certa edat, apareixen problemes de corrosió o incrustacions importants, les quals necessiten una solució. Des d’Adiquímica, gràcies al nostre departament de I+D+i i d’equips, podem analitzar cada situació concreta, per finalment poder recomanar la millor opció de tractament. Dissenyem i mantenim tractaments químics a mida, donant un servei integral de tractament d’aigües.

Industria plastica

Maximitzant el control de la qualitat i l’estalvi d’aigua

Per complir les condicions d’operació, mantenir les instal·lacions amb una òptima qualitat de l’aigua i complir amb els objectius d’estalvi mediambientals, disposem d’equips d’automatització i control dins de la nostra gamma Adicontrol®

Control monitorizacion industria plastica

Aquests equips, basats en tecnologia pròpia, permeten el control en la implementació del tractament i el seu monitoratge (remot per una major capacitat de resposta en cas de desviació respecte als valors recomanats d’operació.

Pretractament d’aigua per les instal·lacions

A la indústria de plàstics i derivats és necessari un bon pretractament d’aigua pels diferents circuits. A Adiquímica comptem amb diversos casos d’èxit en l’estudi, instal·lació i manteniment d’equips com descodificadors, sistemes d’osmosis inversa  , mòduls d’EDI i desmineralitzadors i equips de llits mixtos que permeten el funcionament continuo de les instal·lacions.

Osmosis inversa industria plastica

Col·laborem en els processos de reciclatge plàstic

Amb normatives cada vegada més estrictes, com la restricció als plàstics d’un sol ús i els constants increments en costos de producció, cada vegada hi ha més interès pel reciclatge plàstic. Des d’Adiquímica podem ajudar amb la preparació de la depuradora de reciclatge de plàstic. Oferim, sense cap cost, visites tècniques a planta per part d’especialistes per solucionar problemes de configuració de PTA o fer estudis de millora.

Proceso reciclaje plastico adiquimica

Dins dels nostres serveis de tractament d’aigües residuals , disposem d’assajos Jar-test in situ i al laboratori, que ens permeten determinar els productes que proporcionen millors resultats.

Explica’ns el teu cas

Els nostres experts dissenyaran un tractament a mesura per a la teva instal·lació

  He llegit i accepto la política de privacitat del lloc

   

  També et pot interessar

  Contáctanos

  Contacta