Tractament d’aigües de les instal·lacions d’osmosi inversa, nanofiltració, ultrafiltració i/o electrodiàlisi reversible (EDR)

El nostre objectiu és optimitzar els costos d’operació de la seva planta mitjançant l’aplicació del millor tractament per mantenir la qualitat de l’aigua de les instal·lacions d’osmosi inversa adient, nanofiltració, ultrafiltració o EDR, per d’aquesta manera millorar el seu rendiment. Això ho aconseguim a través de la determinació de les causes exactes de l’embrutiment a partir de la realització d’autòpsies de membranes i per les diferents proves de neteja que ens permeten seleccionar en cada cas el tractament de manteniment de l’osmosi inversa més adient i les dosis de producte òptimes. D’igual manera, amb la realització d’estudis “ad hoc” de l’aigua d’aport a les instal·lacions es poden predir els riscos d’embrutiment que podem trobar en les membranes en cada instal·lació.

incrustacion membrana osmosis

Ús de les tècniques més avançades per garantir l’èxit dels tractaments

Per al manteniment de l’osmosi inversa, nanofiltració, ultrafiltració o l’electrodiàlisi reversible (EDR) incorporem als nostres estudis les tècniques d’anàlisi més avançades: microscòpia òptica del dipòsit, estudis amb microscòpia electrònica d’escombrat, anàlisi per energies dispersives de raigs-X (SEM-EDX) i anàlisi d’infraroig per transformada de Fourier (FTIR-ATR), entre altres. Aquestes tècniques ens aporten un diagnòstic molt precís del que està passant en el sistema i ens permeten prendre les decisions més adequades per al manteniment de l’osmosi inversa, així com altres sistemes.
tratamiento aguas desaladora

Monitoratge exhaustiu per a un tractament òptim

Monitorem els paràmetres d’operació de la planta d’osmosi inversa abans i després de la neteja, amb la finalitat d’optimitzar el protocol de neteja de la mateixa i així poder seleccionar, d’entre tots els nostres productes de neteja, els més adequats per a l’eliminació de l’embrutiment detectat, determinant la dosi de producte òptima.

Control exhaustiu dels tractaments mitjançant equips i programari específic

Amb l’objectiu de facilitar la dosificació òptima dels productes i portar un control exhaustiu dels diferents tractaments, hem desenvolupat una sèrie de programaris experts de simulació del comportament de l’aigua en les diferents instal·lacions. Aquestes aplicacions són una eina bàsica per al disseny dels nostres tractaments. La nostra experiència en el sector es tradueix en una millora contínua en el desenvolupament dels nostres softwares i en l’adaptació a les noves exigències del sector, per això hem incorporat als nostres softwares uns sistemes únics i fiables que inclouen el nostre coneixement expert en aquests àmbits.

Per a realitzar un correcte monitoratge de la dosificació dels nostres antiincrustants en planta, disposem d’equips dissenyats i desenvolupats pel nostre departament dde R+D+i. Aquests equips determinen directament la concentració de principi actiu d’antiincrustant en la nostra aigua d’aport o en l’aigua de rebuig, permetent-nos la possibilitat de realitzar determinacions en línia o puntuals.

tratamiento osmosis

Equips disponibles

Adiconline RO

Sistema de mesura i registre en línia de principi actiu antiincrustant en instal·lacions d’osmosi inversa. Opcionalment, pot integrar un mòdul d’adquisició de dades (Adicontrol Web) per la consulta remota dels nivells de producte en la instal·lació a través d’internet i en temps real.

Adicmonitor

Sistema portàtil de mesurament del principi actiu antiincrustant dels productes de la gamma ADICRO en instal·lacions d’osmosi inversa.

Adiconline FQ

Solució completa per la mesura, control i registre dels principals paràmetres operacionals en circuits de refrigeració industrials. L’equip és personalitzable segons les necessitats i característiques de cada cas en concret, i, opcionalment, pot integrar un mòdul d’adquisició de dades (Adicontrol Web) per a la consulta remota de l’estat de la instal·lació a través d’internet i en temps real.

Bombes dosificadores

Elements imprescindibles en la implementació de qualsevol tractament químic. La seva construcció dependrà del tipus de fluid a tractar i dels paràmetres operatius (cabal i contrapressió). Les bombes dosificadores poden ser governades pels equips de la gamma Adiconline i Adicontrol per a la integració en les lleis de control definides per a la implementació de tractaments.

Software

Adic

Adic és una aplicació dissenyada per a facilitar la realització del seguiment i control dels principals paràmetres d’operació d’una instal·lació. Disposa d’una base de dades on s’emmagatzemen totes les anàlisis elaborades i ofereix eines gràfiques que permeten analitzar l’evolució, al llarg del temps, dels paràmetres mesurats, així com predir tendències.

Així mateix, inclou una potent base de coneixement —generada a partir de l’experiència acumulada per Adiquímica en el sector del tractament de l’aigua—que, depenent del resultat de les anàlisis que s’hagin elaborat, suggereix automàticament accions correctores quan es requereix.

Opcionalment, es distribueix amb:

 • Adicheck: Aplicació per a la gestió de les revisions realitzades als elements d’una instal·lació (equips, bombes, filtres…), que permet generar i mantenir un registre digitalitzat del seu funcionament.
 • Adicontrol: Aplicació per al monitoratge i control remots dels equips d’una instal·lació.

Adic-ionic

Adic-ionic és una potent eina informàtica que combina un algorisme de resolució del sistema d’equacions que descriu els equilibris químics i iònics en un determinat tipus d’aigua i un sistema expert que recull l’experiència d’Adiquímica en el sector del tractament de l’aigua. L’aplicació té per objectiu recomanar, en circuits de refrigeració industrial, el producte(s) i la dosi més adequada per a inhibir la formació d’incrustacions de sals poc solubles en el sistema, controlar els fenòmens de corrosió en les línies de circulació d’aigua i evitar el desenvolupament de poblacions microbianes en zones de risc.

Adic-ionic simula el comportament d’un determinat tipus d’aigua en un circuit de refredament evaporatiu, predient així el risc d’incrustació de sals poc solubles presents en el sistema. D’aquesta manera, a partir d’un càlcul iteratiu, Adic-ionic permet determinar el factor de concentració òptim d’operació tal que minimitzi el consum d’aigua d’aportació en la instal·lació mantenint els índexs de sobresaturació per sota dels límits màxims admissibles. De la mateixa manera, i en funció de la mena de metall més restrictiu present en el circuit, Adic-ionic, també contempla la presència d’espècies amb efecte corrosiu en el càlcul del factor de concentració òptim de treball.

Garantia de qualitat

Bureau Veritas ISO 9001, 14001, 45001

Explica’ns el teu cas

Els nostres experts disenyaran un tractament a mida per la teva instal·lació

  He llegit i accepto la política de privacitat del lloc

   

  També et pot interesar

  Contáctanos

  Contacta