Cursos de Legionel·la

Posem a disposició del personal de la teva empresa el Curs per al manteniment higienicosanitari de les instal·lacions de risc enfront a Legionel·la, autoritzat en totes les comunitats autònomes. Aquest curs té l’objectiu de facilitar els coneixements requerits per a obtenir el certificat i poder dur a terme els treballs de manteniment en instal·lacions de risc segons el Real Decret 865/2003 del 4 de juliol i la Orden SCO/317/2003 del 10 de febrer.

Coneix totes les modalitats!

Curs inicial de Legionel·la

Aquest curs està dirigit a tot el personal implicat en qualsevol actuació higienicosanitària de les instal·lacions de risc, com podrien ser tècnics de manteniment, operaris de planta, responsables de qualitat, titulars de les instal·lacions i personal de les empreses involucrades en operacions de manteniment, entre altres.

El curs té com a objectiu donar a conèixer tot el que cal saber sobre la prevenció i el control de la Legionel·la per poder fer operacions de manteniment higienicosanitàries de les instal·lacions de risc: torres de refrigeració, condensadors, aigües sanitàries, banyeres d’hidromassatge, sistemes contra incendis, etc. El coneixement de totes les instal·lacions implicades, el comportament del bacteri, les causes de l’embrutiment químic i biològic permet implantar un tractament adient per a poder realitzar una bona prevenció enfront de la contaminació per Legionel·la.

Contingut del curs

El contingut del curs que s’imparteix pot variar lleugerament en funció de la comunitat autònoma, segons les especificacions de cada territori, però tots els cursos tenen en comú els temes següents:

  1. Importància sanitària de la legionel·losi
  2. Àmbit legislatiu
  3. Mètodes generals de neteja i desinfecció contra la Legionel·la
  4. Torres de refrigeració i condensadors evaporatius
  5. Altres sistemes de climatització: humectadors i aparells de refredament adiabàtic
  6. Instal·lacions d’aigua sanitària (calenta i freda)
  7. Altres instal·lacions contemplades com a instal·lacions de risc no descrites en apartats anteriors
  8. Seguretat i higiene
  9. Pràctiques a l’aula i a les instal·lacions

Tipologia: Presencial
Propera convocatòria: A consultar
Duració: 25/30 hores
Lloc: Segons convocatòria de cada comunitat autònoma o In Company
Preu: A consultar

Tipologia: Semipresencial
Propera convocatòria: A consultar
Duració: 25 hores (17 hores en línia + 7 hores de pràctiques presencials + 1 hora examen presencial)
Lloc: Segons convocatòria
Preu: A consultar

Tipologia: Presencial a distància
Propera convocatòria: A consultar
Duració: 25 hores (17 hores de teoria en línia + 7 hores de pràctiques en línia + 1 hora examen per internet)
Lloc: Segons convocatòria
Preu: A consultar

Com inscriure’s al curs inicial

Per reservar la teva plaça només has d’omplir el formulari d’inscripció que trobaràs a continuació.

A continuació ens posarem en contacte amb tu per a formalitzar la teva inscripció, informar-te de les ofertes disponibles així com de la data prevista per la propera convocatòria pel curs de Legionel·la.

Compliment el formulari i reserva la teva plaça

Curs de renovació de Legionel·la

El curs de renovació va dirigit a tot el personal que faci operacions de manteniment higienicosanitaris i que necessiti renovar el certificat, una vegada transcurreguts els 5 anys, per poder complir amb la normativa vigent.

L’objectiu del curs és adequar els coneixements del personal als avanços cientificotècnics sobre la prevenció i el control de la Legionel·la després de la formació inicial, per tal d’actualitzar els coneixements sobre la legislació vigent en matèria de salut pública i laboral, la identificació de punts crítics i l’elaboració de programes de control.

Contingut del curs

El contingut del curs que s’imparteix pot variar lleugerament en funció de la comunitat autònoma, segons les especificacions de cada territori,

Posa’t en contacte amb nosaltres i et facilitarem tota la informació sobre el curs pel qual estàs interessat.

Tipologia: Presencial
Propera convocatòria: A consultar
Duració: 10/11 hores
Lloc: Segons convocatòria de cada comunitat autònoma o In company
Preu: A consultar

Tipologia: En línia
Proper convocatòria: A consultar
Duració: 10 hores
Preu: A consultar

Com inscriure’s al curs de renovació

Per reservar la teva plaça només has d’omplir el formulari d’inscripció que trobaràs a continuació.

Seguidament ens posarem en contacte amb tu per formalitzar la teva inscripció, informar-te de les ofertes disponibles així com de la data prevista per la propera convocatòria pel curs de Legionel·la.

Emplena el formulari i reserva la teva plaça

També et pot interessar

 • Las condiciones de operación de cualquier instalación que utilice agua para su funcionamiento pueden proporcionar un entorno adecuado en el que los microorganismos pueden crecer y multiplicarse pues disponen generalmente de los nutrientes necesarios. La temperatura del agua, las condiciones de pH, la concentración de......

 • Legionnaires disease is a notifiable disease in more than 30 European countries and has been studied for many years in terms of its impact on population and its evolution over time. The European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) maps on the distribution of......

Contáctanos

Contacta