Control i prevenció de la Legionel·la

Adiquímica ofereix tractaments personalitzats per al control i la prevenció de la Legionel·la en tot tipus d’instal·lacions de risc pel compliment de la normativa. Els nostres 35 anys d’experiència avalen l’eficàcia dels nostres tractaments.

Prevención y control de la Legionella

Tractaments de prevenció de la Legionel·la

Realitzem un estudi personalitzat pel seu cas concret i dissenyem un programa de manteniment i prevenció de la Legionel·la per a evitar la seva proliferació en les seves instal·lacions. En aquest programa tindrem en compte els efectes sinèrgics dels diferents productes utilitzats (anticorrosius, antiincrustants, biocides, etc.) i d’aquesta manera optimitzarem els tractaments de prevenció i evitarem la proliferació de Legionel·la amb l’objectiu de que les seves instal·lacions compleixin amb la normativa vigent.

Tractaments de control de Legionel·la i actuacions de xoc

Realitzem tractaments o actuacions en les seves instal·lacions pel control i l’eliminació de Legionel·la en cas que s’hagi detectat la seva presència en les seves instal·lacions. Estudiarem les diferents possibles causes que hagin pogut motivar la seva presència i aplicarem el tractament personalitzat més eficient pel control de la Legionel·la, així com la seva eliminació de la instal·lació.

Instal·lacions de risc on es requereix realitzar un programa de manteniment i prevenció

Som especialistes en l’aplicació de tractaments de control i prevenció de Legionel·la pel compliment de la normativa vigent en:

 • Torres de refrigeració i condensadors evaporatius.
 • Sistemes d’aigua calenta sanitària i aigua freda pel consum humà.
 • Sistemes d’aigua climatitzada amb agitació constant.
 • Centrals humidificadores industrials.
 • Equips de refredament evaporatiu.
 • Fonts ornamentals.
 • Reg per aspersió.
 • Sistemes d’aigua contra incendis.
 • Instal·lacions de rentat de vehicles.
 • Instal·lacions de rentat de gasos.
 • Elements de refrigeració d’aerosolització a l’aire lliure.
Prevención y control de la Legionella

Actuem també sobre la contaminació microbiològica en general

Poden sorgir problemes quan s’afavoreix que els microorganismes creixin i es multipliquin en excés, el que pot conduir a la formació de biopel·lícules o biofilms en les superfícies de les instal·lacions. Aquests biofilms poden ser agents directes de la corrosió o poden promocionar la formació de dipòsits que a la vegada puguin ser responsables d’altres formes de corrosió.

Per aquests motius causes, una instal·lació sense un control microbiològic adequat pot:

 • Potenciar la proliferació de la Legionel·la.
 • Dificultar la transferència de calor, que augmenta la despesa i redueix l’eficàcia de la instal·lació.
 • Induir fenòmens de corrosió deguts a l’efecte dels subproductes de metabolisme en les superfícies metàl·liques, entre altres tipus d’efectes adversos en les instal·lacions.
 • Reduir l’eficàcia dels productes inhibidors de la corrosió i de la incrustació.
 • Afectar la distribució de l’aigua a través de les seves instal·lacions.

Garantia de qualitat

Adiquímica està inscrita al ROESP de fabricants de plaguicides amb el nombre B0075E i, per tant, pot fabricar i vendre tots els biocides que es fan servir en aquest tipus de tractaments. També està inscrita com a empresa aplicadora de tractaments a tercers per la prevenció i control de la legionel·losi en totes les comunitats autònomes, de tal manera que està autorizada per la realització dels protocols de neteja i desinfecció que es requereixen per al  control i la prevenció de la legionel·losi. Per tant, Adiquímica compleix amb tots els requisits que exigeix la legislació vigent sobre aquest tema.

 • Disposem de les principals acreditacions i certificats que garanteixen la qualitat dels nostres tractaments i actuacions:
 • Norma internacional ISO 9001, per Bureau Veritas amb el certificat núm. ES131731-1.
 • Norma UNE-ISO-14001 Sistemes de Gestió Mediambiental per Bureau Veritas amb el Registre núm. ES129635-1.
 • Norma ISO 45001 en seguretat i salut en el treball per Bureau Veritas amb el certificat núm. ES129612-1.
 • Acreditació d’ENAC per a la realització d’assajos en el sector mediambiental i concretament per a assajos de Legionel·la, núm. d’acreditació 715/LE1387.

Equips per al control i prevenció de la Legionel·la

Adiconline FQ

Solució completa per al mesurament, control i registre dels principals paràmetres operacionals en circuits de refrigeració industrials. L’equip és personalitzable segons les necessitats i característiques de cada cas en concret, i, opcionalment, pot integrar un mòdul d’adquisició de dades (Adicontrol Web) per a la consulta remota de l’estat de la instal·lació a través d’internet i en temps real.

Adiconline 1352M

Equip per al mesurament i control de la concentració del biocida no oxidant Adiclene 1352-M en circuits de refrigeració. L’equip, basat en tecnologia pròpia, és personalitzable i permet la seva adaptació a les necessitats i característiques del circuit(s) concret. Adiconline 1352-M incorpora un mòdul Data-logger que permet el registre diari de biocida en la instal·lació segons el que s’estableix en el Reial decret 865/2003.

Adicontrol

Equip de control, gestió i supervisió experta de la implementació d’un tractament químic en una determinada instal·lació. Adicontrol permet la connexió amb controladors locals dels principals paràmetres operatius d’un circuit de refrigeració o generació de vapor (pH, conductivitat, clor lliure, potencial redox i nivell de principi actiu antiincrustant) i la seva integració en un mòdul de gestió governat per l’aplicatiu ADIC que actua com a sistema supervisor del tractament, generant gràfics de tendència, càlcul de desviacions i d’indicadors claus de procés (KPI) a fi d’efectuar les accions correctores oportunes per al redireccionament del tractament en el cas corresponent.

Garantia de qualitat

Bureau Veritas ISO 9001, 14001, 45001

Explica’ns el teu cas

Els nostres experts dissenyaran un tractament a mida per la teva instal·lació

  He llegit i accepto la política de privacitat del lloc

   

  També et pot interessar

  Contáctanos

  Contacta